JADŁOSPIS 2024r.
LUTY
Czwartek 01.02.2024 r.
Kurczak pieczony
Ziemniaki puree
Buraczki
Kompot
Alergenty: 1, 7
Piątek 02.02.2024 r.
Kopytka z sosem pieczarkowym
Surówka z ogórka kiszonego
Herbata
Alergenty: 1, 7
Poniedziałek 05.02.2024 r.
Gulasz z indyka
Makaron świderki
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot
Alergenty: 1
Wtorek 06.02.2024 r.
Schab obsmażany
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z białej kapusty
Kompot
Alergenty: 1, 7
Środa 07.02.2024 r.
Fasolka po bretońsku
Herbata z cytryną
Alergenty: 1
Czwartek 08.02.2024 r.
Pierogi z mięsem
Kapusta kiszona
Alergenty: 1
Piątek 09.02.2024 r.
Łazanki
Herbata
Alergenty: 1
Poniedziałek 12.02.2024 r.
Spaghetti
Kompot
Alergenty: 1
Wtorek 13.02.2024 r.
Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych
Ziemniaki z koperkiem
Mizeria
Kompot
Alergenty: 1, 3, 7
Środa 14.02.2024 r.
Pierogi z serem
Sałatka owocowa
Kompot
Alergenty: 1, 3
Czwartek 15.02.2024 r.
Polędwiczki w sosie musztardowym
Kasza gryczana
Surówka z białej kapusty
Kompot
Alergenty: 1, 7, 10
Piątek 16.02.2024 r.
Ryba miruna
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Herbata
Alergenty: 1, 3
Poniedziałek 19.02.2024 r.
Klopsiki w sosie własnym
Kasza jęczmienna
Pomidor z cebulką
Kompot
Alergenty: 1
Wtorek 20.02.2024 r.
Zupa jarzynowa
Kajzerka
Alergenty: 7
Środa 21.02.2024 r.
Indyk w sosie koperkowym
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot
Alergenty: 1, 3
Czwartek 22.02.2024 r.
Schab pieczony z żurawiną i ananasem
Ryż na zielono
Surówka z pora
Kompot
Alergenty: 1, 7
Piątek 23.02.2024 r.
Ryba dorsz
Ziemniaki z koperkiem
Marchewka z groszkiem
Herbata
Alergenty: 1, 3
Poniedziałek 26.02.2024 r.
Risotto
Kompot
Alergenty:
Wtorek 27.02.2024 r.
Kotlet pożarski
Ziemniaki z koperkiem
Buraczki
Kompot
Alergenty: 1, 3
Środa 28.02.2024 r.
Gulasz z polędwiczek
Kasza jęczmienna
Ogórek kiszony
Kompot
Alergenty: 1
Czwartek 29.02.2024 r.
Kotlet z indyka
Ziemniakai z koperkiem
Fasolka szparagowa
Kompot
Alergenty: 1, 3, 7
ALERGENTY
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
(wg załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.)
- Zboża zawierające gluten.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Orzechy.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.